וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן פופולית (CMS) המשמשת לבניית אתרים. זוהי תוכנת קוד פתוח ששוחררה תחת GPL, מה שאומר שהיא חופשית לשימוש ולשינוי. וורדפרס משמשת מיליוני אנשים ברחבי העולם, כולל ארגונים גדולים רבים, כמו הגרדיאן, פורבס והניו יורק טיימס.
ישנן שתי דרכים להשתמש בוורדפרס: אתה יכול להתקין אותו בשרת האינטרנט שלך, או שאתה יכול להשתמש בשירות מתארח כמו WordPress.com. אם אתה רוצה להתקין וורדפרס על שרת האינטרנט שלך, ישנם מספר ספקי אירוח המציעים וורדפרס מותקנת מראש.
אם אתה רוצה להשתמש בשירות מתארח כמו WordPress.com, כל מה שאתה צריך זה חשבון ושם דומיין. WordPress.com יארח את האתר שלך בחינם, ותוכל לבחור מתוך מספר תבניות ועיצובים.
בחירת ספק אחסון: כאשר בוחרים ספק אחסון לוורדפרס, קחו בחשבון את הגורמים הבאים: שטח אחסון, רוחב פס, דומיינים וחשבונות דואר אלקטרוני.
הדבר הראשון שאתה צריך לקחת בחשבון בעת בחירת ספק אחסון לוורדפרס הוא כמה מקום תצטרך. אם אתה רק מתחיל, אולי אתה לא צריך הרבה מקום. עם זאת, ככל שהאתר שלך גדל, ייתכן שתצטרך לשדרג לתוכנית שמציעה יותר אחסון.
דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא סוג תוכנית האירוח שאתה רוצה. יש מגוון תוכניות זמינות, כל אחת עם סט תכונות משלה. הקפד לבחור תוכנית המתאימה לצרכים ולתקציב שלך.
לבסוף, הקפד לחקור ספקים שונים לפני קבלת החלטה. ישנם ספקים רבים בחוץ, ולכל אחד יש את החוזקות והחולשות שלו. עשה שיעורי בית והשווה בין ספקים שונים לפני קבלת החלטה.
התקנת וורדפרס: לאחר ההרשמה לאירוח, השלב הבא הוא התקנת וורדפרס.
התקנת וורדפרס היא תהליך פשוט שניתן להשלים תוך מספר דקות. לאחר ההרשמה לאירוח, השלב הבא הוא התקנת וורדפרס. ניתן לעשות זאת על ידי כניסה לחשבון ובחירה באפשרות “התקן וורדפרס”. לאחר מכן תתבקש לספק מידע בסיסי על האתר שלך, כגון השם והכתובת. תצטרך גם לבחור שם משתמש וסיסמה.
לאחר שתסיים את השלבים האלה, תהיה מוכן להתחיל בבניית האתר שלך. וורדפרס היא פלטפורמה רב-תכליתית המאפשרת לך ליצור מגוון רחב של אתרים, מבלוגים פשוטים ועד לחנויות מסחר אלקטרוני מלאות. זה גם קל לשימוש, מה שהופך אותו מושלם למתחילים.
הגדרת וורדפרס: יש כמה הגדרות בסיסיות שצריך להגדיר בוורדפרס לפני שמתחילים לבנות אתר.
ראשית, תצטרך לבחור מארח אתרים. יש הרבה טובים לבחירה, אבל אני מציע Bluehost כי הם סבירים ואמינים. לאחר שבחרתם מארח אתרים, יהיה עליכם ליצור שם דומיין. זוהי הכתובת של האתר שלך (למשל www.mysite.com). אתה יכול לקנות שם דומיין דרך מארח האינטרנט שלך או חברה נפרדת כמו GoDaddy.
ברגע שיש לך את שם הדומיין שלך, תצטרך להגדיר אירוח עבור האתר שלך. זה נעשה בדרך כלל דרך מארח האינטרנט שלך, והוא יספק הנחיות כיצד לעשות זאת. לאחר הגדרת האירוח, אתה יכול להתקין וורדפרס באתר שלך. זה קל מאוד לביצוע וניתן להשלים אותו תוך דקות ספורות.
הוספת תוכן: לאחר הגדרת וורדפרס, הוספת תוכן קלה.
לאחר הגדרת וורדפרס, הוספת תוכן קלה. אתה יכול להוסיף פוסט או עמוד חדש, או לערוך קיים. כדי להוסיף פוסט או עמוד חדש, לחץ על הקישור פוסטים או דפים בסרגל הצד השמאלי ולאחר מכן לחץ על הקישור הוסף חדש.
כדי להוסיף תוכן לפוסט או דף, פשוט הקלד את הטקסט שלך ולאחר מכן לחץ על כפתור פרסם. אם ברצונך לעצב את הטקסט שלך, קיימות מספר אפשרויות עיצוב זמינות עבורך. אתה יכול גם להוסיף תמונות וסרטונים לפוסטים ולעמודים שלך.
כדי לערוך פוסט או עמוד קיים, פשוט לחץ על הקישור ערוך לצד הפוסט או הדף שברצונך לערוך. אתה יכול לבצע שינויים בטקסט, להוסיף תמונות וסרטונים ולשנות הגדרות אחרות.
הוספת תוספים: ישנם תוספים רבים זמינים עבור וורדפרס שיכולים להוסיף תכונות ופונקציונליות לאתר.
דבר אחד נהדר בוורדפרס הוא המספר העצום של תוספים (הנקראים גם תוספים) הזמינים להורדה. הרחבות אלו יכולות להוסיף תכונות ופונקציונליות לאתר שלך, ולהפוך אותו לעוצמתי וידידותי יותר למשתמש.
יש הרחבות כמעט לכל דבר, כולל SEO, מדיה חברתית, טפסים, ניהול אנשי קשר, מסחר אלקטרוני ועוד. אתה יכול למצוא הרחבות בחינם או בתשלום, בהתאם לצרכים שלך.
כדי להוסיף תוסף לוורדפרס, תחילה עליך להוריד אותו למחשב שלך. לאחר מכן, היכנס לאתר הוורדפרס שלך ועבור לתפריט הרחבות. לחץ על הוסף חדש ובחר את קובץ ההרחבה מהמחשב שלך. לחץ על העלה תוסף והמתן להתקנת הפלאגין.
לאחר התקנת הפלאגין, תצטרך להפעיל אותו. לשם כך, לחץ על הקישור Activate Plugin בתפריט Extensions.
ערכות נושא: יש הרבה ערכות נושא בחינם ובתשלום
כשזה מגיע לבניית אתרים, וורדפרס היא פלטפורמה פופולרית. הסיבה לכך היא שיש הרבה נושאים שמשתמשים יכולים לבחור מהם, הן בחינם והן בתשלום. חשוב למצוא ערכת נושא שתתאים למטרת האתר, וגם כזו שקל להשתמש בה ולנווט. יש הרבה נושאים שונים לבחירה, אז חשוב לעשות קצת מחקר לפני שמחליטים על אחד. משתמשים יכולים למצוא ערכות נושא בחינם באתר וורדפרס, או שהם יכולים לרכוש ערכת נושא ממוכר צד שלישי. ערכות נושא בתשלום מגיעות בדרך כלל עם יותר תכונות ואפשרויות התאמה אישית מאשר ערכות נושא בחינם. עם זאת, חשוב לוודא שהנושא תואם לוורדפרס לפני רכישתו.
מהם היתרונות של חווית משתמש טובה?
אתר עם חווית משתמש טובה מספק חוויה מהנה למבקרים. זה יכול לגרום לתנועה מוגברת ודירוג טוב יותר במנועי החיפוש. בנוסף, חווית משתמש טובה יכולה לעזור להמיר מבקרים באתר ללקוחות.
מהם החסרונות של חווית משתמש גרועה?
חווית משתמש גרועה יכולה לעלות ביוקר לעסק. זה יכול לגרום ללקוחות לעזוב אתר ולעולם לא לחזור, וכתוצאה מכך לאובדן הכנסה. בנוסף, חווית משתמש גרועה עלולה להוביל לביקורות מקוונות שליליות, מה שעלול לפגוע גם במוניטין של העסק. יתר על כן, חווית משתמש גרועה עלולה להיות מתסכלת ומבלבלת עבור המשתמשים, מה שעלול לגרום להם לנטוש משימה או לוותר לחלוטין על השימוש באתר. הדבר עלול להוביל לבזבוז זמן ומאמץ מצד המשתמש ולהגדלת עלויות התמיכה לעסק. בסופו של דבר, חשוב לוודא שהאתר קל לשימוש ומספק חווית משתמש מצוינת על מנת לשמור על שביעות רצון הלקוחות ולהגביר את הצלחת העסק.
כיצד עיצוב UX הופך את המוצרים למושכים ונחשקים יותר?
על מנת להפוך אתר למבוקש ואטרקטיבי יותר, חשוב להתמקד בעיצוב חווית המשתמש (UX). זה יבטיח שלמבקרים תהיה חוויה חיובית בעת הניווט באתר שלך, מה שעלול לגרום להם לבלות יותר זמן בדפים שלך ולחזור בעתיד. בנוסף, עיצוב UX טוב יכול לעזור לשפר את המראה הכללי של האתר שלך, ולהפוך אותו למושך יותר מבחינה ויזואלית למשתמשים. על ידי התמקדות בצרכים וברצונות של המשתמש, אתה יכול ליצור אתר אינטרנט שהוא לא רק קל לשימוש אלא גם נראה נהדר.
מהם הפרמטרים העיקריים של UX?
בכל הנוגע לעיצוב ובניית אתרים, וורדפרס היא פלטפורמה פופולרית. הוא מציע למשתמשים מגוון אפשרויות ופרמטרים שיש לקחת בחשבון בעת יצירה או עיצוב מחדש של אתר אינטרנט. השיקולים העיקריים עבור UX הם הפריסה, הניווט, התוכן והמראה והתחושה הכללית של האתר. פריסה מתייחסת לאופן שבו מרכיבי האתר מסודרים בעמוד. הניווט כולל גם את שורת התפריטים הראשית וגם את האופן שבו משתמשים מסתובבים בתוך האתר. התוכן כולל את כל הטקסט, התמונות ושאר המדיה באתר. המראה והתחושה מקיפים את כל האלמנטים הוויזואליים באתר, מגופנים לצבעים ועד לגרפיקה. אלו הם רק כמה מהפרמטרים העיקריים שמשפיעים על UX. שיקולים אחרים כוללים כמה מהר עמודים נטענים, האם משתמשים יכולים להדפיס דפים או לא, האם סרטונים פועלים אוטומטית וכן הלאה.